Modellen

De Nimbus werd in 4 varianten aangeboden:

nimstand-large

Standard
De Nimbus Standard was met zijn 18 paardenkrachten het ideale werkpaard, zowel solo als in besteluitvoering, de zgn. Warenwagen. De Standard was uitgevoerd in het zwart, zonder striping, met een zwarte uitlaat en handschakeling

nimlux-large
Luksus
De Nimbus Luksus had evenals de Standard 18pk. De Luksus werd geleverd in de kleur rood met gouden striping. Daarnaast onderscheidde de Luksus zich door voetschakeling van de Standard. Tevens was het motorblok afgeschermd tegen stof en steengruis.

nimspe-large
Special
De Nimbus Special had met zijn 22pk maar liefst 4pk (dik 20%) meer vermogen dan de Standard en de Luksus. Er werd een ander type voorvork gemonteerd en het voorwiel werd voorzien van een grote rem. Sportbanden behoorden eveneens tot de uitrusting. De Special was leverbaar in 2 kleuren: Ivoorgeel en lavendelgrijs. Diverse delen waren verchroomd. Ook de Special was voorzien van voetschakeling.

nimsport-large

Sport
De berijder van de Nimbus Sport had 22pk’s tot zijn beschikking. Uiteraard ontbraken op deze uitvoering de grote voorrem, voetschakeling en sportbanden niet. Er werd een speciale uitlaat gemonteerd en de motorfiets werd geleverd in het blauw.

Zijspan varianten:

nimbus-1938-acap-Lnimbus-1952-postvogn-S

nimbus-1954-bender-Lnimbus-1957-vejpatrulje-L